woensdag 2 februari 2011

Stoofvlees

Voor 2 personen
½ kg stoofkarbonaden (rundsvlees)
3 uien, stukgesneden
2 eetl bloem
1 flesje Leffe Bruin
1 eetl azijn
1 eetl bruine suiker
laurierblad, tijm, peper, zout
1 snee brood met dikke laag mosterd

Stoof de ui glazig in olijfolie of bakboter en voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe. Laat langs alle kanten aanbraden. Strooi de bloem hierover en roer goed om. Overgiet met het bier tot het vlees juist onder staat. Voeg azijn, bruine suiker, laurier, tijm, peper en zout toe. Laat een uurtje op zacht vuur stoven. Leg nu een snee brood, zonder korst, met mosterd bovenop het vlees. Deksel op de pot. Roer af en toe en laat nog een ½ uurtje verder stoven.
Tip
Paardenvlees voor een zoetere smaak.
Maak het de dag voordien klaar, dan smaakt het nog beter. Bij het opwarmen regelmatig omroeren, of in microgolf.
Sausbinder gebruiken i.p.v. brood met mosterd.
In plaats van Leffe kan je ook donker tafelbier gebruiken.

bron: Jenthe's keuken

1 opmerking:

  1. Leuk mijn recept hier terug te vinden. Ik zou het wel fijn vinden als je er ook mijn link bij vermeld, zo kunnen nog meerdere mensen genieten van alle recepten en ook met de zoekfunktie is het makkelijk zoeken.Groetjes
    http://blog.seniorennet.be/jenthes_keuken

    BeantwoordenVerwijderen